Moj aktivni kapital - Sve što treba da znate - Osiguranik.com

Moj aktivni kapital – ne dozvolite da vam se budućnost dešava

Znamo da budućnost ne možemo kontrolisati i detaljno planirati i da uvek postoji određena neizvesnost koju nosi sutrašnjica. Sa druge strane čovekova je želja da svojim bližnjima i sebi obezbedi sigurnost i da se osigura od neprijatnih događaja koji mogu da ugroze život, zdravlje ili poslovanje.

Moj aktivni kapital je proizvod Wiener Stadtische osiguranja i jedan noviji vid osiguranja gde se kombinuju životno osiguranje i dugoročno investiranje i štednja. Tako se na jednom mestu udružuju potreba da osigurate vlastiti život od određenih rizika i želja da se štedi na duže staze.

Ovaj oblik osiguranja života je kod nas relativno nov, iako je u razvijenim  zemljama prisutan godinama unazad.

Moj aktivni kapital je prvo osiguranje života koje je direktno vezan za ulaganje kapitala u investicione fondove. Novčana sredstva se ulažu u investicione fondove i ne vraćaju se odmah već nakon određenog vremenskog perioda.

Kako to funkcioniše?

Vi ugovarate osiguranje uz pomoć osiguravajućeg društva. Osiguravajuće društvo sarađuje sa investicionim fondovima u koje se ulaže i vaš novac.

Investicioni fondovi su institucije gde se prikupljaju novčana sredstava radi povećanja njihove realne vrednosti. Kada ulažete kapital u investicione fondove imate cilj da nakon određenog vremena uložena sredstva dobiju realno veću vrednost u odnosu na početnu.

Ulaganjem u investicione fondove postajete vlasnik izvesnog broja investicionih jedinica u okviru investicionog fonda.

Tako, ulaganjem određenih sredstava na tržištu kapitala imate mogućnost da ostvarite veću dobit u odnosu na paket klasičnog životnog osiguranja.

Deo premije osiguranja koju plaćate osiguravajuće društvo čuva kao oblik osiguravajućeg pokrića, a drugi deo premije plasira u investicione fondove. Investicioni fondovi ulažu vaša sredstva na svetskim berzama i tako se vaš kapital plasira na više različitih mesta, u više različitih zemalja, industrija i valuta.

Vaša sredstva se na taj način ulažu na različitim mestima i tako se vrši preraspodela rizika. Ulaganjem sredstava na više različitih mesta umanjuje se neizvesnost uloženih sredstava. Ako se određena kompanija nađe u poteškoćama neće propasti ceo vaš kapital. Čuli ste verovatno za poslovicu „ne stavljaj sva jaja u istu korpu“. Upravo je takva sudbina uloženog kapitala jer je mala verovatnoća da se sve kompanije gde ste uložili vaš kapital nađu u finansijskim problemima.

Po isteku perioda osiguranja za slučaj doživljenja isplatiće vam se iznos koji zavisi između ostalog od ostvarenih prihoda u investicionim fondovima.

Koje su prednosti ovog osiguranja?

  • sami određujete paket osiguranja, iznos premije osiguranja, dinamiku plaćanja i dr.,
  • sami određujete iznos garantovane osigurane sume za slučaj smrti,
  • sami određujete iznos koji se ulaže u investicione jedinice,
  • u mogućnosti ste da uložite sredstva na međunarodnom tržištu u najpoznatije svetske kompanije,
  • veća je dobit u odnosu na klasične oblike životnog osiguranja.

Koji su nedostaci osiguranja?

  • ne zaboravite da snosite rizik ulaganja i da se na vas odražavaju kretanja i promene ne tržištu,
  • u momentu zaključenja ugovora o osiguranju ne zna se tačno koliko iznosi obaveza osiguravača jer ta obaveza zavisi od investicionih fondova u koje se ulaže vaš kapital. Tačnije zavisi od toga kolika je vrednost jedinica investicionih fondova u koje se ulaže kapital, a ta vrednost je podležna promenama i može biti različita u trenutku zaključenja ugovora i u momentu kada vam se isplaćuje određ iznos (naknada) od osigiravajućeg društva,
  • ne postoji mogućnost da se prebaci novac u okviru paketa iz jednog u drugi investicioni fond.

Postoje različiti investicioni paketi i na vama je izbor određenog paketa koji vama najviše odgovara.

Tu su za vas naši savetnici koji će na osnovu vaših mogućnosti, želja i potreba skrojiiti za vas paket osiguranja koji je baš po vašoj meri.

Sve to se može privesti kraju online putem bez potrebe da fizički odlazite do filijale osiguravajućeg društva. Usluge naših stručnjaka za vas su besplatne jer osiguranik.com svoje isluge naplaćuje od osiguravajućih društava.

Naši savetnici će umesto vas istumačiti uslove osiguranja i odabrati najbolju opciju. Pozovite nas svakog radnog dana od 09h do 17h: na telefone 011 7850-487, 011 7850-488 ili nam pišite na info@osiguranik.com.

 

Autor:Brankica Srdić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

1 × two =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.